Emma Hansson blir ny VD för Agroväst Livsmedel AB

Emma Hansson, VD | Agroväst

Nu är det klart! Styrelsen för Agroväst Livsmedel AB har utsett Emma Hansson som ny VD, hon tillträder tjänsten den 11 september.

Emma Hansson, VD | Agroväst

Emma har många års erfarenhet att driva och leda personal och projekt på både lokal och koncernövergripande nivå. Närmast kommer hon från Trollhättan Stad där hon är Miljö- och Hållbarhetschef samt biträdande förvaltningschef på Samhällsbyggnadsförvaltningen. En röd tråd från hennes tidigare arbetsplatser är sitt engagemang inom miljö- och hållbarhet.

- Efter en gedigen rekryteringsprocess med många kvalificerade kandidater fastnade vi för Emma Hansson. säger Sofia Karlsson, Agroväst styrelseordförande. - Vi ser att Emma med sina goda ledaregenskaper, sin starka drivkraft inom verksamhetsutveckling och miljö- och hållbarhetsfokus, kommer att ta Agroväst till en ny nivå, med henne i spetsen är vi redo att ta nästa steg i utvecklingen för bolaget, avslutar Sofia Karlsson.

sofia.karlsson-styrelseordf-agrovast
Sofia Karlsson | Styrelseordförande Agroväst
Emma Hansson, VD | Agroväst
Emma Hansson | ny VD Agroväst

- Det är med glädje och stort engagemang som jag tar mig an detta uppdrag som VD på Agroväst, säger Emma.

- De gröna näringarna ligger mig varmt om hjärtat, speciellt med min bakgrund att jag och min familj bor på en gård utan för Vara och driver spannmålsodling och djuruppfödning. Att få vara med och utveckla och skapa bättre förutsättningar för det svenska lantbruket med de projekt som Agroväst driver och är delaktiga i, känns mycket spännande, avslutar Emma Hansson, ny VD på Agroväst.

Vi växer och utökar verksamheten

Vi ser ett behov av att tidigt identifiera framtida utmaningar och behov inom lantbruksbranschen. En önskan är att etablera ett närmare samarbete med våra styrgrupper och identifiera nya behov och effektiviseringar som sedan kan implementeras på gårdsnivå. En ny VD är ett steg att följa med en allt snabbare informations- och utvecklingstakt.
Mats Emilson, Agroväst nuvarande VD, kommer säkerställa att övergången till ny VD blir smidig, samtidigt som han kommer fokusera mer på sin nya roll som Utvecklingschef när Agroväst växer och vi renodlar ansvarsområden för att bättre möta framtiden.

Presskontakt:

Styrelseordförande Sofia Karlsson
Mobil: 0730-38 42 64
sofia.karlsson@lrf.se

Agroväst är ett utvecklingsbolag som har i uppdrag att bidra till ett mer lönsamt och hållbart lantbruk i Västsverige och har sedan sin start för över 30 år sedan växt i stadig takt.
Vår verksamhetsidé är att bidra till ett mer lönsamt och hållbart lantbruk i Västsverige och är idag ett företag som är väl etablerat i vår nisch med samarbetspartners både i Sverige och Europa.
Vi identifierar behov av kunskap och utveckling inom den gröna näringen tillsammans med näringens aktörer. Nära kontakter med det praktiska lantbruket är ett signum för Agroväst. Vi genererar ekonomiska resurser för att initiera, förädla och stimulera projekt och aktiviteter som gagnar den gröna näringen, och samhället i stort.

Inlägget Emma Hansson blir ny VD för Agroväst Livsmedel AB dök först upp på Agroväst.

Nyhetskategorier

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved. Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.