Topp tio i tävlingen om Unga Landsbygdspriset i Väst 2018

Blir det en betongfirma, blåbärsodlare eller butik, eller kanske mjölkproducent? Det drar ihop sig till final och prisceremoni i Västra Götalandsregionens tävling Unga Landsbygdspriset i Väst 2018. Juryn har bland årets 34 nominerade ringat in de tio främsta unga entreprenörerna som driver företag på landsbygden i Västra Götaland.

– Vi har fått in rekordmånga bidrag och det har krävts många timmars överläggning och tuffa beslut. Men nu har juryn utsett topp tio-listan och de högst placerade kandidaterna och deras företag. Alla är fantastiska exempel på ungdomars företagsamhet på landsbygden. Redan idag inleder vi nedräkningen till finalen med att publicera topplistan, säger Moa Boëthius, regionutvecklare på Västra Götalandsregionen och ansvarig för Unga Landsbygdspriset i Väst.
De två slutgiltiga vinnarna som vardera får 25 000 kronor, utses av regionutvecklingsnämnden och offentliggörs i början av juni i samband med prisutdelning i respektive pristagares hemkommun. Under prisets fyraåriga historia har Västra Götalandsregionen utsett sex vinnare och fått in nästan 100 nomineringar av driftiga ungdomars företag på landsbygden i Västra Götaland.

Juryn bedömer företagens ekonomiska framgång, miljöhänsyn, sociala aspekter, samhällsnytta och nya arbetstillfällen. Ålder på pristagaren ska vara mellan 15 och 30 år. Priset är en del i Västra Götalandsregionens program för entreprenörskap där unga på landsbygden är en särskilt utvald målgrupp. Mindre orter påverkas kraftigt av urbaniseringen och här behövs en hög grad av företagsamhet och kreativa attityder, inte minst bland ungdomar, för att skapa goda förutsättningar för tillväxt.

Följande entreprenörer har gått vidare i tävlingen Unga Landsbygdspriset i Väst 2018 (i alfabetisk ordning):
• Alexander Tervasmäki – Blåbärsgården i Hjo
• Anders Nilsson – Sara och Anders Lantbruk AB i Falköping
• Benjamin Andreasson – Affären på Asperö, Göteborg
• Joakim Pettersson – Dalslands Mark och Betongteknik AB i Dals-Ed, Ed kommun
• Julia Dahlman – Salong Ljuva i Gullspång
• Martin Karlsson – Läckö Kött och Entreprenad AB i Lidköping
• Martin Spjut – Spjuts Skog och Marktjänst AB i Öxabäck, Mark.
• Marielle Örtengren – Ragnerud Business AB i Högsäter, Färgelanda.
• Niklas Larsson Krantz – Holmryds Mejeri i Bredared, Borås
• Oskar Bäckström – Björkil och Amnebyns Mjölk AB i Tösse

Nyhetens källa:

http://news.cision.com/se/vastra-gotalandsregionen/r/topp-tio-i-tavlingen-om-unga-landsbygdspriset-i-vast-2018,c2516140

Nyhetskategorier

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved. Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.