Vem får Unga Landsbygdspriset Väst 2019

Var med och nominera! Två unga företagare har chans att vinna 25 000 kronor vardera. De nominerade ska vara mellan 15-30 år, bo och vara verksam med sitt företag på landsbygden eller i tätort med mindre än 10 000 invånare. Priset ska hjälpa till att mobilisera och synliggöra ungt företagande på landsbygden. Priset delas ut för insatser gjorda till och med 2018 års slut.

Ungas företag och idéer skapar framtiden på landsbygden

Pristagarna ska på ett framgångsrikt sätt ha drivit sitt företag med den huvudsakliga omsättningen på landsbygden. Det kan vara såväl traditionellt lantbruksföretagande eller företagande inom helt andra branscher. Priset värdesätter ekonomiskt framgångsrikt företagande, miljöhänsyn, sociala aspekter, samhällsnytta och nya arbetstillfällen.

 

Nominera ditt bidrag senast 17 mars

Förra årets pristagare var Marielle Örtengren, Ragneruds Business AB i Högsäter, Färgelanda kommun och Martin Spjut, Spjut Skog och Marktjänst AB i Öxabäck, Marks kommun.

     

Vill du läsa mer om de som vann förra året? Läs mer här >>>

Önskar du nominera någon till årets pris? Läs mer här >>>

Pristävlingen instiftades 2014 och ska hjälpa till att mobilisera och synliggöra ungt företagande på landsbygden. Priset är numera en del av Västra Götalandsregionens program för entreprenörskap 2018-2020 där unga på landsbygden är en särskilt utvald målgrupp. Många mindre orter påverkas kraftigt av urbaniseringen. I dessa områden behövs därför en särskilt hög grad av företagsamhet och kreativa attityder, inte minst bland ungdomar, för att skapa goda förutsättningar för tillväxt.

Ulrika Åkesson, Agroväst
Text
(bilder och film från Västra Götalandsregionens program för entreprenörskap 2018-2020)

 

 

Nyhetskategorier

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved. Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.