Dags att nominera till Unga Landsbygdspriset i Väst

Regionutvecklingsnämnden delar ut sitt pris för fjärde året i rad och två unga företagare har chans att vinna 25 000 kronor vardera.

Driver du företag på landsbygden eller känner någon ung entreprenör som gör det?

Nominera senast 18 mars 2018.

För att ha chans att vinna priset ska man vara 15-30 år, bo och vara verksam med sitt företag på landsbygden eller i tätort med mindre än 10 000 invånare.

“Under prisets fyraåriga historia har vi fått in nästan 100 nomineringar och fantastiska exempel på ungdomars företagsamhet. Landsbygden myllrar av driftiga unga entreprenörer och det ger gott hopp om framtiden”, säger Moa Boëthius Lind, regionutvecklare och ansvarig för priset.

Kriterier för priset

Pristagarna ska på ett framgångsrikt sätt ha drivit sitt företag med den huvudsakliga omsättningen på landsbygden. Det kan vara såväl traditionellt lantbruksföretagande eller företagande inom helt andra branscher. Priset värdesätter ekonomiskt framgångsrikt företagande, miljöhänsyn, sociala aspekter, samhällsnytta och nya arbetstillfällen. Pristagaren ska vara mellan 15-30 år och priset delas ut för insatser gjorda till och med 2017 års slut. Som landsbygd räknas i praktiken hela Västra Götaland, utom de 20 största tätorterna.

En del av Västra Götalandsregionens program för entreprenörskap

Pristävlingen instiftades 2014 för att mobilisera och synliggöra ungt företagande på landsbygden. Numera genomförs priset som en del av Västra Götalandsregionens program för entreprenörskap där unga på landsbygden är en särskilt utvald målgrupp. Många mindre orter påverkas kraftigt av urbaniseringen. I dessa områden behövs därför en särskilt hög grad av företagsamhet och kreativa attityder, inte minst bland ungdomar, för att skapa goda förutsättningar för framtiden.

Kontakt: Moa Boëthius Lind, moa.boethius.lind@vgregion.se

Läs mer Formulär för att skicka in nomineringar, mer information om priset och tidigare pristagare finns här >>>

 

På bild en av förra årets pristagare, nämligen Malin Jakobsson, VD för Dalsspira mejeri.

 

Ulrika Åkesson

Agroväst Livsmedel

 

Nyhetskategorier

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved. Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.